Betting på extremsporter

Även om de flesta spelbolag har fokus på odds på fotboll, ishockey och tennis, finns det en annan marknad för sportspel som vuxit fram den senaste tiden: betting på extrema sporter. Sportentusiaster som är sugna på att betta på extrema sporter, som allt från fridykning till terrängcykling, kan nu åtnjuta oddsutbudet på ett flertal olika bettingsidor.

Som med alla andra typer av sportbetting handlar betting på extremsporter helt enkelt om att man försöker förutsäga hur ett evenemang avslutas och placera en insats på det resultatet. Ju bättre odds desto större vinstmöjligheter. Mer om betting på extremsporter här!

Vad är extremsporter?

Extremsporter är sporter som anses vara farligare än konventionella sporter, som fotboll eller hockey. Några exempel på sådana aktiviteter är fridykning, bergsklättring, surfing och terrängcykling. Extremsporter brukar delas in i olika grupper:

  • Vattensporter som exempelvis fridykning, surfing och vindsurfing.
  • Bergsporter som exempelvis motocross, bergsklättring och terrängcykling.
  • Vintersporter som exempelvis snowboarding, skidåkning och snöskoteråkning.
  • Flygsporter som exempelvis paragliding och fallskärmshoppning.

Så börjar du betta på extremsporter

För att börja betta på extremsporter går du tillväga på exakt samma sätt som du hade gjort om du bettat på en konventionell sport som fotboll eller hockey. Du måste först och främst leta reda på ett spelbolag som möjliggör betting på extremsporter. Sedan skapar du helt enkelt ett konto där och gör en insättning. Härnäst går du till sektionen för extremsporter eller den enskilda sporten och hittar de evenemang som har odds. Sedan är det bara att satsa på hur du tror evenemanget kommer att sluta och se vad som händer!

De bästa tipsen för bettern

Om du vill betta på extrema sporter och göra detta så lönsamt som möjligt måste du har några saker i åtanke.

För det första så måste du vara så insatt i sporten du väljer att betta på som möjligt. Lär dig tips och tricks för respektive sport och följ med i all nyhetsrapportering. Till exempel bör du alltid ha väderförhållandena i åtanke, de skador som en spelare kan ha drabbats av och så måste du vara tillräckligt insatt i spelarnas prestationer för att avläsa huruvida oddsen har bra spelvärde eller inte.

Dessutom måste du hitta de bästa sidorna för betting på extrema sporter. De bästa sidorna är lagliga och reglerade av en spellicens, som den utfärdad av Spelinspektionen. Men de erbjuder också utmärkta odds och möjliggör för spelaren att betta från bekvämligheten av sitt eget hem, med sin mobiltelefon eller bärbara dator. Ett plus i kanten är om de erbjuder lukrativa välkomstbonusar!