Om dykning

Välkommen till den underbara världen under havsytan! Den här sidan handlar om allt som har med dykning att göra och här kan man hitta all möjlig information om dess olika aspekter. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller erfaren; här finns något för alla.

Bland det viktigaste en dykare måste genomgå är en gedigen utbildning. Det handlar inte bara om att lära sig hur man gör, vilken utrustning man bör skaffa sig och vilka olika tekniker det finns för att dyka utan framför allt säkerhet. Det gäller att ha respekt för havet då en människas kropp inte är naturligt anpassad att klara havets djup, dels på grund av trycket men också de låga temperaturerna, och därför måste en dykare vara väl skyddad. Det kan utgöra skillnaden på liv och död! Följer man bara alla regler och ser till att kunna mycket så anses dock dykning vara en både säker och rolig aktivitet.

På den här sidan finns det tips om några av världens bästa ställen att dyka på och för den som är såld på dykning bör de inte missas; underbara korallrev i Australien, roliga djur i Galapagos och stora jättar i den Indiska oceanen. Det finns hur mycket som helst att upptäcka!

Vill man inte börja dyka med en gång finns här också information om snorkling som inte är en aktivitet att förakta, tvärtom. Man kan snorkla över hela världen med mycket stor behållning!

Sidan vill också ge uppmärksamhet till hur man kan skydda världens korallrev och göra dykningen så miljövänlig som möjlig. På så sätt vinner alla och dykandet blir en underbar upplevelse för både dykare och miljö.

[email protected]