Världens bästa platser att dyka på

För dykfantasten är världen full av spännande och exotiska platser att dyka på. Det finns stora korallrev med färggranna fiskar, bortglömda skeppsvrak och undersköna havslandskap som snarare påminner om andra planeter eller science fictionfilmer. Här följer en lista på några av världens bästa platser att dyka på:

  • Tubbataha, Filippinerna

Här finns bland världens renaste vatten och det innebär att havslivet har fortplantat sig friskt och sedan vuxit till sig till makalösa proportioner. Hit kommer dykare från hela världen för att få uppleva naturens vidunder som olika hajar och nära 400 olika andra sorters fiskar. Det finns också hundratals olika typer av koraller att beundra.

  • Yolanda, Sharm-al Sheik, Egypten

Att Egypten har många fantastiska dykplatser är ett välkänt faktum men att dyka på den lätt bisarra och nästan surrealistiska platsen Yolanda är inte lika berömt. Här finns ett stort skeppsvrak från 1980-talet att utforska, samtidigt som platsen är full av gamla toalettstolar och badkar som skeppet fraktade och det hela kröns av fiskar och hajar av alla modeller.

  • Osprey revet, Australia

Hit kommer hajfantaster från hela världen för att se på tigerhajar och hammarhajar och kanske till och med en stor vithaj. Det är ingenting för hariga men är en oförglömlig upplevelse för den som vill se hajar på nära håll.

  • Sipadan revet, Malaysierna

Detta är en klassiker bland dykare och det är inte att undra på; här finns hundratals typer av fisk och ett fantastiskt undervattenledskap. Många dykare tycker dessutom att det är extra spännande att komma hit då det finns många pirater i området och det finns risk att bli kidnappad!

  • Darwin Island, Galapagos

Att dyka i Darwins farvatten är nästan ett måste för alla dyk- och naturälskare. Detta är en gammal utdöd vulkan där naturlivet frodas både över och under vattenytan. Här finns enorma stingrockor, hajar, sköldpaddor och sälar.