Världens bästa dykplatser

Att dyka är något många människor verkligen älskar att göra. Men vart är det bäst att dyka i världen? Vi ger dig några riktiga godbitar för dig som vill ta ditt dykande till nästa nivå. Allt från tropiska vatten till inhemska alternativ.

beautiful ocean

Cape Kri – Raja Ampat, Indonesia

I nya Guinea hittar vi de otroligt vackra Raja Ampat eller fyra konungar om om vi översätter till svenska. Ögruppen består av 1,500 småöar, grottor och massor med koraller. Cape Kri är Rolls Roycen när det kommer till dykning. Här hittar du perfekta dyk med otroligt vackra koraller och massvis med tropiska färger. Besökare påpekar vikten av att återvända då det ser olika ut varje gång på grund av strömmar som gör att fiskarna ständigt är på resande fot. Cape Kri är ett måste för den riktiga dykentusiasten.

dyka malmö

Malmö Sportdykarklubb

För dig som inte riktigt har ekonomin att ta dig till andra sidan jordklotet kan det vara mäktigt att ändå få dyka hos riktiga proffs. Malmö sportdykarklubb är det bästa alternativet för dig som vill satsa på att bli proffs inom sportdykning och fridykning. För dig som är utanför Malmös gränser kan ett besök till staden vara väldigt trevligt. Efter din dykupplevelse kan du åka till Sveriges modernaste hockeyarena och titta på hockey. MIF Redhawks är ett topplag i Sverige och för dig som gillar hockey och Shlodds kan du kombinera en dag med både sportdykning och hockey på hög nivå. Du kan även ta tunnelbanan direkt från arenan till stan för att gå och kolla butiker av högsta nivå eller varför inte en tur till västra hamnen där du hittar Skandinaviens högsta byggnad Turning Turso. Åk till Sveriges tredje största stad eftersom en bättre weekend är svår att hitta!

barracuda point diving

Barracuda Point

Många beskriver Barracuda Point som en av de fem bästa dykplatserna i världen. I Sipiadan är det den överlägset mest populära. Anledningen till namnet är det enorma stim av tusentals barracudas som ofta skapar en tornado som gör solen mörk. För dig som älskar att fotografera under vatten är detta ett absolut måste. Du kan även se papegojfisk massor av sköldpaddor och hajar som övervakar havet. Det kan även ibland finnas hammarhajar som är lite läskiga så håll utkik i det blå. Du som älskar fisk och vatten får absolut inte missa Barracuda Point.

corall ocean blue corner

Blue Corner

Blue Corner är en av de absolut mest omtyckta platserna i världen vad gäller dykning. Som en av de mest actionfyllda upplevelserna finns där 13 olika sorters hajar som cirkulerar runt korallen. När du åker dit kan du njuta av djup på mellan 8 meter upp till 30 meter men Blue Corner är inte något för nybörjaren. För att klara av ett dyk här bör du ha erfarenheten men för den som bemästrar konsten väntar hajar, sköldpaddor, tropiska fiskar och den älskade Napoleon som ibland lite spjuveraktigt dyker upp för ett besök. Palau är en ö utanför filippinerna och där väntar en upplevelse som dykälskaren absolut inte får missa. Som egen republik är det inte allt för många som sett landet men de få förunnat beskriver ön som fullständigt sagolik. God mat, kritvita stränder och framförallt dykning av yttersta världsklass väntar besökarna.